voetbal-duel
Voetbal

Zo ga jij goed voorbereid het nieuwe voetbalseizoen in!

Geschreven door: U-Sport

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je goed voor te bereiden. Met de juiste aanpak kan je vanaf de eerste wedstrijd al optimaal presteren. In deze blog delen we daarom enkele essentiële tips om je voor te bereiden op het voetbalseizoen en succesvol van start te gaan!

WAT MOET JE DOEN TEGEN AFZAKKENDE OF SCHURENDE SOKKEN EN SCHEENBESCHERMERS?

De juiste uitrusting is ontzettend belangrijk om optimaal te kunnen voetballen tijdens trainingen en wedstrijden. Heb je ook wel eens last van afzakkende scheenbeschermers en sokken? Dit kan niet alleen huidirritatie veroorzaken, maar ook je afleiden van het spel. U-Sport heeft hiervoor enkele onmisbare items ontwikkeld, zodat elke voetballer zonder zorgen het veld op kan.

Athlete Underwrap
De Athlete Underwrap is een veelzijdige bandage die je huid beschermt en sporthulpmiddelen fixeert. Het biedt optimale bescherming tegen wrijving en irritaties van sporttape en andere bandages. De eerste stap is dan ook om de Underwrap op het scheenbeen aan te brengen, onder de scheenbeschermers. Wikkel het met lichte rek om het gewenste gebied, scheur af met de hand en druk vast. De waterafstotende eigenschappen zorgen ervoor dat de wrap stevig blijft zitten, zelfs bij regen en zweet, zodat je zonder irritatie kunt voetballen.

Athlete Sock Wrap
De Athlete Sock Wrap zorgt voor een naadloze overgang tussen gripsokken en sleeves én houdt scheenbeschermers op hun plaats. Deze bandage is zelfklevend, elastisch, ademend, en voelt licht en comfortabel aan. Gebruik de Sock Wrap als tweede stap om de scheenbeschermers vast te zetten. De Sock Wrap kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt:

  • Fixeren van scheenbeschermers: Wikkel de sock wrap vanaf de rol rondom je scheenbeschermers, van onder naar boven, zonder te veel rek.
  • Overbruggen van gripsokken en sleeves: Wikkel de sock wrap om het gat tussen je gripsokken en sleeve (afgeknipte voetbalkousen). Zorg voor droge en schone kousen bij het aanbrengen.
  • Compressie- en ondersteuningsbandage: Wikkel de bandage met rek rondom het geblesseerde lichaamsdeel of het lichaamsdeel dat je wil ondersteunen.
  • Fixatiebandage: Wikkel de bandage met lichte rek om een primair verband of cold pack.

Athlete Sock Tape
Tot slot is de Athlete Sock Tape ideaal om je voetbalkousen en scheenbeschermers stevig op hun plek te houden. Als laatste stap breng je de tape aan over de kousen. Het elastische en flexibele materiaal zorgt ervoor dat je de tape nauwelijks voelt tijdens het voetballen. De tape is eenvoudig met de hand af te scheuren, waardoor het snel en gemakkelijk is aan te brengen voor zowel trainingen als wedstrijden. Breng de tape aan op droge en schone sokken en wikkel het vanaf de rol over je kousen zonder teveel stretch te gebruiken.

Met deze tools ben je verzekerd van uitstekende fixatie, comfort en gemak, zodat je je volledig kunt focussen op je spel op het voetbalveld!

WELKE SPORTVOEDING HEB JE NODIG VOOR VOETBAL?

Naast de juiste uitrusting is ook sportvoeding erg belangrijk om goed te kunnen presteren. Vooral tijdens intensieve trainingen en wedstrijden heb je extra energie nodig om alles te kunnen geven.

Energy Cubes Football
Koolhydraten zijn als het ware de brandstof voor je lichaam. Als voetballer heb je veel energie nodig om te rennen, sprinten en krachtig te spelen. Koolhydraten worden door je lichaam snel omgezet in energie, waardoor je langer op een hoog niveau kunt presteren tijdens een wedstrijd of training. Daarom is het belangrijk om voldoende koolhydraten te eten. De Energy Cubes Football van U-Sport zijn hiervoor de perfecte snack. Deze handige, draagbare fruitblokjes bevatten elk 10 gram koolhydraten (30 gram koolhydraten per zakje), zodat je je koolhydraatvoorraad snel kunt aanvullen en je energie op peil kunt houden. Zó kun je langer en effectiever spelen.

Dankzij de fruitige smaak en aangename textuur zijn de blokjes ideaal om snel te eten voor de training of wedstrijd én tijdens de rust, zodat je weer vol energie het veld op kunt. Ze zijn makkelijk mee te nemen in je voetbaltas en bieden een snelle energieboost wanneer je die het meest nodig hebt.

Energy Fruit Bar
Naast de Energy Cubes, is de Energy Fruit Bar ook een goede keuze voor voetballers. Deze energiereep is een zorgvuldig samengestelde mix van dadels, rozijnen, pruimen en bananen die zorgt voor een snelle en langdurige energieafgifte. Deze wat hartigere snack is laag in vetten en eiwitten, waardoor het ideaal is om voor of tijdens het voetballen te eten zonder je maag te belasten.

EEN AANTAL EXTRA TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE START!

Nu je weet hoe je je uitrusting stevig vastzet en welke voeding je helpt om vol energie te spelen, ben je al een heel eind op weg. We hebben nog een paar extra tips voor je, zodat je met vertrouwen het nieuwe seizoen kunt starten.

  • Werk aan je conditie: Begin ruim voor de start van het seizoen met gerichte conditietraining. Dit kan bestaan uit intervaltrainingen, duurloopjes, en sprints om je uithoudingsvermogen en snelheid te verbeteren. Een goede conditie zorgt ervoor dat je de volledige wedstrijd op hoog tempo kunt blijven spelen.
  • Oefen je techniek: Neem de tijd om je basistechnieken te verfijnen, zoals passen, dribbelen, schieten en balcontrole. Door regelmatig te oefenen, verbeter je je balvaardigheid, waardoor je tijdens de wedstrijden sneller en effectiever kunt handelen.
  • Stel duidelijke doelen: Bepaal wat je dit seizoen wilt bereiken, of het nu gaat om meer speelminuten, het verbeteren van je scoringspercentage, of het ontwikkelen van een specifieke vaardigheid. Door duidelijke doelen te stellen, blijf je gemotiveerd en gefocust gedurende het hele seizoen.

Zorg ervoor dat je altijd goed voorbereid het veld op gaat, met zowel de juiste uitrusting, als de beste sportvoeding. Zó kun je als voetballer altijd je beste spel laten zien! Wij wensen je namens U-Sport veel succes met het komende seizoen!